Houtgestookte elektrische hottub kachel

Waarom zou u hottub kachels moeten gebruiken?

Het kopen van een hottub is een grote investering als u graag meer wilt relaxen en ontspannen dan ooit tevoren. Gelukkig zijn er erg veel opties op de markt, alles wat u nodig hebt is het vinden van de beste die u de resultaten en efficiëntie die u verwacht. Dat gezegd hebbende, u wilt wel een geweldige hottub kachel kopen om er zeker van te zijn dat uw unit de beste resultaten en voordelen krijgt.

Hoe werken hottub kachels?

De manier waarop hottub kachels werken is vrij makkelijk om te begrijpen. Het gaat allemaal om het begrijpen van hun systeem en het zo veranderen voor het krijgen van waarde en kwaliteit. Hier zijn de stappen dat u de waarde en ervaring geeft zoals u verwacht.

 • Begin met het vullen van de hottub met water tot het gewenste level
 • Dan kunt u een paar grote houtblokken in de kachel plaatsen elke 10-15 minuten. Dit zal helpen met het vuur in stand houden
 • Controleer dat u de deksel erop houdt terwijl het hottub water verwarmd
 • Idealiter wilt u het water roeren en dan elke 20 minuten de temperatuur meten. Als de temperatuur boven de 32 graden Celsius is, kunt u wat brandhout toevoegen.
 • Open de deksel ongeveer 5 minuten voordat u start met baden. U kunt de deksel er weer op doen als u stopt met baden.
 • Het is belangrijk om de  assen van de kachel te verwijderen na elke keer baden. Dit houdt de hottub kachel schoon en klaar voor gebruik voor de volgende bad ervaring.
houtgestookte hottub kachel kopen

Bekijk onze beoordelingen

 • r tevreden over de geleverde hottub en communicatie met leverancier!

  peter brok Avatar peter brok

  waren op zoek naar een hottub en wat zoekwerk en door de positive reacties uitgekomen bij Timberin, Hier gekozen voor een Thermowood deluxe model met externe kachel. Wij zijn erg... Lees verder

  Peter Claassen Avatar Peter Claassen

  duct is van een hoogstaande kwaliteit en de uitstraling is luxe. De afwerking en gekozen materialen geven de hottub zijn robuuste look. De verwarming en het reinigingssysteem zijn aan te... Lees verder

  Antzela Fotiou Avatar Antzela Fotiou
 • i, stijlvol, gezellig, een droom om in je tuin te hebben. Ik werd goed geholpen met een prima advies. De hottub is keurig op de door mij gewenste dag geleverd.... Lees verder

  Carlos Larue Avatar Carlos Larue

  hel vind ik stijlvol omdat de kachel prachtig is weggewerkt en de materialen mooi zijn. Prima en snelle communicatie, duidelijke handleidingen en een mooi product.

  Anicho Lange Avatar Anicho Lange

  n op reis de fabriek in Litouwen gaan bezoeken. Kregen er deskundige uitleg en zagen ook hoe de hot tubs worden gemaakt. 21 dagen later werd de kwalitatieve, mooie hot... Lees verder

  Stella Pantou Avatar Stella Pantou
 • was wel even spannend om ‘m in Litouwen te bestellen maar onze complimenten voor de continue foto updates en de afhandeling in z’n geheel. De hottub is na binnenkomst meteen... Lees verder

  Kelemanis Ilias Avatar Kelemanis Ilias

  rbij een paar foto’s van de tub . We zijn er ontzettend blij mee . En de service is ook top geweest

  Nektaria Simitikopoulou Avatar Nektaria Simitikopoulou

  een zondagochtend met koffie op bed de knoop doorgehakt. Een sauna in de achtertuin. Op internet al snel de keuze voor de Iglo sauna van TimberIN. Wel spannend, iets bestellen... Lees verder

  Mairead Rooney Avatar Mairead Rooney
 • From the fun of creating our bespoke hot tub on the website, choosing all the little additions our experience with you has been fantastic. All my emails were answered within... Lees verder

  Charlotte Bellamy Avatar Charlotte Bellamy

Is het mogelijk om de hottub kachels te vervangen?

Absoluut, u kunt de elektrische krijgen, de houten en zo voort. Als uw hottub kachel niet meer werkt zoals verwacht of het defect is, is het erg gemakkelijk om het te vervangen met een nieuwe. Een upgrade aan uw hottub kachel kan goed zijn omdat dit meer waarde, efficiëntie, en een geweldige ervaring geeft. Het is een van die dingen wat echt een groot verschil kan maken, en de resultaten zullen ongeëvenaard zijn.

Wat beïnvloedt de hottub kachel efficiëntie?

Dingen als de omgevingstemperatuur, de plaatsing van de afdekkingen, en zelfs de buitentemperatuur kan soms uw hottub kachel beschadigen. Met tijd kan dit leiden tot een lagere efficiëntie en problemen. Daarom wilt u het probleem zo veel mogelijk aanpakken, en de ervaring zal altijd schijnen.

Omgevingstemperatuur

Wat u hier moet realiseren is dat de ideale temperatuur voor de hottub 40C zou moten zijn, misschien iets minder. Als buiten de helft van deze temperatuur er is, dan zal het verwarmen veel meer uren kosten. U moet alles controleren om zeker van de beste resultaten te zijn. Gebruik het hottub controlepaneel om de temperatuur te controleren. Er zijn ook drijvende spa thermometers die u ook kunt gebruiken.

Plaatsing van afdekkingen

U kunt het verhit proces versnellen als u het deksel erop houdt. Dat gezegd hebbende, de deksel kan beschadigd raden door de grote hitte. Dit kan ook veel microben en vuil binnen houden. U kunt echter wel de deksel vervangen wanneer nodig, en de resultaten kunnen geweldig zijn als dit goed gebeurd.

hot tub externe kachel
hottub kachel
hot tub externe kachel

Hoe een hottub te verwarmen?

Warm het landschapsgebied op

Het is belangrijk om het weer en de wind te blokkeren van de hottub. De wind staat bekend om het versterken van de koeling en verdamping, dingen die u natuurlijk zo veel mogelijk wilt vermijden. Windschermen helpen om de efficiënte te verbeteren, terwijl de verwachte waarde en kwaliteit ook elke keer weer bieden. Dat alleen kan de investering meer dan waar zijn, vooral op de lange termijn.

Verhoog de isolatie van de hottub

Soms heeft de hottub lekkage in de kast, dus het is logisch om het goed te isoleren. Dit houdt het water warm, om nog maar niks te zeggen over het feit dat u gemakkelijk een kast ombouw kunt bouwen als u van DIY ideeën houdt.

Welk hout is ideaal voor hottub kachels?

Het ligt aan waar u woont. Een ideale optie is gehakte, droge berk. Maar u kunt ook andere soorten hout gebruiken. Het idee is hier dat u hout met een hoge dichtheid wilt, want dit levert een goede waarde en geweldige resultaten. U kunt tussen de 60 tot 120 liter aan brandhout nodig hebben, wat is iets om rekening mee te houden. De hoeveelheid zal afhankelijk zijn van de buitentemperatuur, de houtkwaliteit en het vochtgehalte.

Dingen om op te laten als u de hottub wilt verwarmen

Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat u genoeg water in de hottub heeft. Bovendien moet u weten dat u precies de juiste hoeveelheid aan brandhout heeft om de hottub kachel te voorzien. Houd een groot vuur en voeg elke 10-15 minuten nieuw brandhout toe, voor de zekerheid. Als het vuur uitgaat, vertraagt ook de circulatie en moet u opnieuw het vuur starten. Daarom wilt u het vuur actief houden. Het is belangrijk om te overwegen en het zal uiteindelijk echt de moeite waard zijn.

Hoe wordt het water verwarmd?

De manier waarop dit werkt, is dat de kachel automatisch water vangt en dit verwarmd. Terwijl het water verwarmt, wordt het gewicht kleiner en gaat het naar het bovenste gedeelte van de kachel. Het koude water gaat naar de bodem en zo terug in de kachel. Het is een vrij simpel systeem, maar een efficiënt systeem en het levert veel succes en resultaten op.

Hoe snel kunt u het badwater opwarmen?

Het ligt aan verschillende dingen zoals de hottub grootte, het vermogen van de kachel, de kwaliteit van het brandhout en of u een deksel gebruikt of niet. U heeft wel een paar uur nodig om een hottub van 1500 liter op te warmen, dus dat is iets om rekening mee te houden. Gebruik droog hout en hak het in stukken voor het beste resultaat. Vochtig of groot brandhout verhoogd de opwarmtijd, en dat wilt u zeker vermijden.

Uiteindelijk is het belangrijk hoe u de hottub kachel kan gebruiken en kiezen, en deze tips en trucs helpen u op weg. Het is een geweldige investering, en een die elke keer weer een goede indruk zal maken.

Neem contact op

Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen wij foutloze ontwerpen aanbieden!

Onze producten combineren de voordelen van de moderne bubbelbaden met traditionele luxe om u de ultieme ontspanningservaring te bieden.

hottub kachel kopen

790
9.8

Veel verschillende variaties qua designs en power

10.0/10

316 kwaliteit staal - bestand tegen waterchemicaliën

10.0/10

Houtgestookte of elektrische opties beschikbaar

9.5/10
Contacteer ons!
close slider
×