Buitensauna Kopen – Aanbieding

De Ultieme Handleiding Tot Buitensaunas

Met de vallende temperaturen, de late zonsopgang en de vroege zonsondergang, kan winter een sombere ervaring voor iedereen zijn. Elk seizoen komt met zijn eigen worstelingen en moeilijkheden, en er zijn altijd manieren waardoor we de verschillende uitdagingen en problemen uniek voor elke tijd van het jaar tegengaan. Als het op de winter aankomt, is het waarschijnlijk een van de meest effectieve maar over het hoofd geziene manier om u op te vrolijken en u het beste voelen door een buitensauna in uw tuin te installeren. We hebben al het onderzoek voor u gedaan en hebben deze handleiding geschreven zodat u kunt begrijpen waarom en hoe de sauna’s zo effectief zijn en een waardevolle investering.

Het onderliggende concept achter het mechanisme en het doel van de sauna’s is eigenlijk behoorlijk ingenieus, en hoewel ze voor sommigen van ons misschien als een nieuw idee worden gezien – de realiteit is dat sauna’s al honderden jaren populair zijn in andere delen van de wereld. Voor de onbekenden is het makkelijk om te denken dat de sauna’s alleen gekocht kunnen worden tegen een extreem dure premie, maar in de Scandinavische landen zoals Finland zijn ze verre van een luxe item. Meer dan de helft van de populatie in Finland, heeft een sauna in huis.

Bekijk onze beoordelingen

 • r tevreden over de geleverde hottub en communicatie met leverancier!

  peter brok Avatar peter brok

  waren op zoek naar een hottub en wat zoekwerk en door de positive reacties uitgekomen bij Timberin, Hier gekozen voor een Thermowood deluxe model met externe kachel. Wij zijn erg... Lees verder

  Peter Claassen Avatar Peter Claassen

  duct is van een hoogstaande kwaliteit en de uitstraling is luxe. De afwerking en gekozen materialen geven de hottub zijn robuuste look. De verwarming en het reinigingssysteem zijn aan te... Lees verder

  Antzela Fotiou Avatar Antzela Fotiou
 • i, stijlvol, gezellig, een droom om in je tuin te hebben. Ik werd goed geholpen met een prima advies. De hottub is keurig op de door mij gewenste dag geleverd.... Lees verder

  Carlos Larue Avatar Carlos Larue

  hel vind ik stijlvol omdat de kachel prachtig is weggewerkt en de materialen mooi zijn. Prima en snelle communicatie, duidelijke handleidingen en een mooi product.

  Anicho Lange Avatar Anicho Lange

  n op reis de fabriek in Litouwen gaan bezoeken. Kregen er deskundige uitleg en zagen ook hoe de hot tubs worden gemaakt. 21 dagen later werd de kwalitatieve, mooie hot... Lees verder

  Stella Pantou Avatar Stella Pantou
 • was wel even spannend om ‘m in Litouwen te bestellen maar onze complimenten voor de continue foto updates en de afhandeling in z’n geheel. De hottub is na binnenkomst meteen... Lees verder

  Kelemanis Ilias Avatar Kelemanis Ilias

  rbij een paar foto’s van de tub . We zijn er ontzettend blij mee . En de service is ook top geweest

  Nektaria Simitikopoulou Avatar Nektaria Simitikopoulou

  een zondagochtend met koffie op bed de knoop doorgehakt. Een sauna in de achtertuin. Op internet al snel de keuze voor de Iglo sauna van TimberIN. Wel spannend, iets bestellen... Lees verder

  Mairead Rooney Avatar Mairead Rooney
 • From the fun of creating our bespoke hot tub on the website, choosing all the little additions our experience with you has been fantastic. All my emails were answered within... Lees verder

  Charlotte Bellamy Avatar Charlotte Bellamy

Waarom Zijn Saunas Een Goede Keuze?

 Gezien het feit dat de mensen van Scandinavische landen enkele van de langste, strengste en zwaarste winters hebben dan iedereen op de aarde, is het duidelijk dat ze iets op het spoor zijn als het gaat om de populariteit van sauna’s in deze regio’s. Regelmatig weken, zelfs als het voor een paar minuten op de dag is, in een sauna biedt talloze voordelen op het gebied van gezondheid, en emotionele en psychologische en fysieke voordelen. In de eerste plaats werken de sauna’s door de bloedstroom door het lichaam te vergroten en te verbeteren, en iedereen weet dat een betere circulatie de algehele gezondheid verbeterd.

Saunatherapie bestaat al eeuwen en biedt een perfecte omgeving voor het ontspannen en relaxen. De hitte is even verjongend als rustgevend, en stimuleert het hart om sneller te kloppen, verwijdt de bloedvezels, en zorgt ervoor dat het bloed veel vrijer kan stromen in anders langere temperaturen. Deze verhoogde circulatie kan een reeks voordelen voor u bieden, van het verlichten van spierpijn door intense activiteit en sport, tot het helpen van gewrichtsbewegingen.

 

BEKIJK MEER

Degenen die last hebben van gelimiteerde of pijnlijke mobiliteit door aandoeningen zoals artritis, ervaren vaak verlichting van de verbeterde bloedstroom die verbeterd wordt door de sauna sessie.

Er zijn ook aanzienlijke voordelen voor uw mentaal en emotioneel welzijn. Stress lijkt endemisch geworden in het hedendaagse leven, en te midden van de drukte van onze dagelijkse routines lijkt het onmogelijk om de tijd te vinden voor zelfzorg en persoonlijke ontwikkelingen. Met een sauna in uw huis, is de heerlijk rustgevende oase van pure ontspanning maar een paar stappen verder weg. Of u nu besluit om uzelf op te sluiten in uw eigen privésauna of om vrienden en familie te verwelkomen, het is alsof u een persoonlijke spa heeft waar u de vrijheid heeft om te kiezen hoe u hem gebruikt en wanneer u maar wilt.

Het Kopen Van De Perfecte Sauna

Naast fysiologische en emotionele voordelen, zijn sauna’s ook een geweldige manier om een geruststellende en vredig toevluchtsoord te creëren in uw woonruimtes en voegt ook waarde toe aan het huis. Tuin sauna’s kunnen in verschillende traditionele en moderne stijlen worden gebracht. Er zijn klassieke barrel sauna’s als u voor de typisch Scandinavische esthetiek wilt kiezen, of als u voor een meer eigentijdse sfeer gaat dan zijn er ook foutloos ontworpen pod sauna’s. De mechaniek is ook op een aantal manieren ontworpen en u heeft de mogelijkheid om te kiezen tussen een houten of elektrische kachel afhankelijk van welke methode van verwarmen het makkelijkste of meest aantrekkelijk is voor u.

BEKIJK MEER

Ongeacht uw budget of voorkeuren, is er zeker een sauna voor iedereen. Met betrekking tot de grootte van de sauna, is een handige vuistregel dat elke persoon een twee voet ruimte moet hebben terwijl ze rechtop zitten – en afhankelijk van of u deze sauna alleen voor eigen doeleinden wilt gebruiken of ook anderen uitnodigt voor een gezamenlijke saunatherapiesessie bepaalt de grootte van de sauna die aan uw eisen voldoet en die in uw buitenruimtes past.

Hoewel er ook goedkopere alternatieven zijn zoals DIY saunakits, is het belangrijk om in gedachten te houden dat zelfs deze minder dure opties meer dan 1000 dollars, pond of euro kunnen kosten. Een sauna is echter ver van een toevallige of tijdelijke aankoop, en het zal zeker een geliefd en waardevol onderdeel van uw huis worden, voor vele jaren lang.

buitensauna complete

Traditionele Saunas

Traditionele sauna’s staan ook wel bekend als ‘droge sauna’s’, en zijn de sauna’s die traditioneel gebruikt worden in Finland, waar ze voor het eerst werden gemaakt. Droge of traditionele sauna;s zijn compleet anders dan natte sauna’s, wat eigenlijk ook geen sauna’s zijn in de striktste zin van het woord. Natte sauna’s zijn niet-traditioneel, en een meer accurate definitie voor hen is stroomruimtes vanwege de manier waarop ze een stoomgenerator gebruiken om water te koken en stoom af te geven in het luchtdichte compartiment, waardoor vochtige warmte wordt gegenereerd.

BEKIJK MEER

De sauna’s die in deze handleiding worden beschreven, zijn echter de traditionele sauna’s, en ze maken droge hitte op een compleet andere manier. De oudste methode van het genereren van droge hitte is het gebruik van een houtkachel, waar het water met een pollepel uit een sauna-emmer en vervolgens over de rotsen erboven worden gegoten. Dit creëert wel een bepaald level van vocht, maar is lang niet in de buurt van de hoeveelheid die aanwezig is in een stoomruimte – waar er genoeg vochtigheid is om watercondensatie op de muren te veroorzaken.

Een alternatief en een mee moderne methode van het genereren van droge hitte is elektrisch. Dit is wanneer een elektrische kachel geleidelijk de sauna opwarmt, en het resultaat is een hitte dat zelfs droger is dan dat geproduceerd bij de houtkachel. Beide elektrische en houtkachels kunnen buiten worden gebruikt, en misschien een van de grootste voordelen van de traditionele sauna’s is, is dat ze geen sanitair nodig hebben – wat de installatie relatief eenvoudig maakt. Bovendien hebben de traditionele sauna’s een ventilatieopening die ervoor zorgt dat er voortdurend frisse lucht continu in en uit stroomt, waardoor er niet te veel vocht binnenin ontstaat.

Een van de belangrijkste overwegingen die u moet maken wanneer u een sauna koopt is of deze wordt aangedreven door elektriciteit of door het verbranden van hout in de kachel. Met een elektrisch aangedreven sauna, is het enige wat u nodig heeft de nabijheid van een betrouwbare en veilige stroombron – en dit zal het allerbelangrijkste factor zijn die bepaalt waar u de sauna kunt plaatsen, vooral omdat geen elektrische of houtgestookte sauna’s afhankelijk zijn van sanitair of een toevoer van stromend water. Aangezien er een stroombron nodig is voor de verwarmingselementen en de verlichten te laten functioneren, moet een elektrisch aangedreven buitensauna strategisch geplaatst worden naast een soort hoofdstructuur.

Als alternatief kunt u gewoon een houtgestookte sauna kopen zodat u de luxe heeft om deze volledig off-grid te gebruiken. Met dit type sauna kan het vrijwel overal worden geplaatst, inclusief elke plaats in uw tuin of achtertuin. Met elektrische kachels kunt u wel eenvoudig en efficiënt uw elektriciteitsgebruik meten, evenals de mogelijkheid om een thermostaat te gebruiken om de temperatuur van de sauna te regelen. Houtgestookte kachels daarentegen, moeten geregeld worden door de hoeveelheid hout die in het luik wordt geplaatst aan te passen of door de ramen van de sauna te openen of te sluiten.

 

Op Maat Gemaakte Saunas

 

Er zijn talloze prachtige ontwerpen, vormen en type sauna’s die u online kunt kopen. Er zijn zelfs aanpassingsopties als u geen probleem heeft met het uitgeven van wat meer dan u met een kant-en-klare versie zou doen. Als het gaat om maatwerk, de hoeveelheid van opties die beschikbaar zijn, zijn vrijwel eindeloos, en als u zoekt naar een echt unieke sauna is dit de perfecte mogelijkheid om uw creatieve visie tot leven te laten brengen.

BEKIJK MEER

Sauna’s kunnen een ongelofelijk mooi element in uw tuin worden, en dit zal alleen maar de schoonheid en waarde van uw huis verbeteren. LED-verlichting, bijvoorbeeld, geeft echt een magische en charmante sfeer aan uw sauna, zeker in de avond of nacht. Er zijn zelfs opties zoals het creëren van een schilderachtig klein terras met enkele sierlijke houten banken, luiken, en zelfs een dak in cottage stijl. U kunt zelfs een binnenkleedkamer of panoramische ramen in uw sauna laten integreren – hoe u uw sauna ook aanpast, het zal zeker een geliefd en veelgebruikt onderdeel van uw tuin worden.

Deze op maat gemaakte sauna’s hebben wel een grotere initiële investering nodig, maar ze profiteren wel van een van de meest aanlokkelijke aspecten van het bezit van een sauna – namelijk het uiterlijk en de aantrekkelijkheid. Als het gaat om de DIY saunakits, bent u relatief beperkt als het gaat om het interieurontwerp en de materialen, hoewel u wel de vrijheid heeft om de buitenkant en de vloer van de sauna op elk gewenste manier in te richten. Toch zou de mogelijkheid om elk element en kenmerk voor u sauna precies selecteren een meer aantrekkelijke keuze zijn.

buitensauna zelfbouwpakket pod

DIY Saunasets

Een prachtig alternatief voor de duurdere op maat gemaakte sauna’s zijn de DIY saunakits, die kunnen bij u thuis worden geleverd als voorgesneden of plat verpakte pakketten die u in uw eigen tempo kunt samenstellen, of u kunt iemand anders dit laten doen. Ze zijn een volkomen legitieme optie en een geweldige keuze als u niet het gevoel heeft dat op maat gemaakte sauna’s de juiste keuze voor u zijn, ongeacht of dit komt door de grootte van uw huis of tuin, of uw persoonlijke voorkeuren.

Als het gaat om de plat verpakte DIY saunakits, er zijn een paar belangrijke dingen die u in gedachten moet houden. Een van deze dingen is dat het pakket alles heeft wat nodig is voor de interieurmaterialen, maar niet de vloer of exterieur. Positief is echter wel dat u zelf de vloer en exterieur kunt decoreren zoals u wilt. Een ander significant voordeel is dat de DIY saunakits vaak een goedkopere optie zijn in vergelijking met de kant-en-klare sauna’s, wat betekent dat als het belangrijk is om aan een bepaald budget te houden, deze DIY kits ideaal zijn!

 

Luxe Scandinavisch Minimalisme

Sauna’s zijn aantrekkelijk vanwege hun eenvoudige en organisch ontwerp, maar dit betekent niet dat er beperkte opties zijn als het gaat om de grootte, design of stijl van uw buiten tuinsauna. Bijvoorbeeld, als u echt de tradities van de oorsprong van de sauna in Finland ter ere wilt houden kunt u een sauna met douche aanschaffen. Een douche kan beide binnen en buiten een aparte eenheid zijn, maar als de sauna buiten wordt geïnstalleerd, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat er voldoende water wordt afgevoerd, zodat het hout niet verslechterd. Een andere populaire optie is de toevoeging van een kleedkamer, die het gemakt biedt van een extra plek om uw kleding achter te laten voordat u de sauna ingaat.

 

BEKIJK MEER

Een sauna is niet alleen enorm mooi, maar het is ook een ongelooflijk veelzijdig element dat u in uw tuin opneemt. Of u nu kiest voor een DIY saunakit of een op maat gemaakte sauna, een compact verticaal model of een barrel sauna die meer mensen kwijt kan, of een elektrische of houtkachel, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Er kunnen enkele logistieke overwegingen zijn, zoals de bouwvergunningen, het leggen van een fundering en de hoeveelheid beschikbare ruimte voor u, maar de voordelen op een lange termijn van een sauna maakt het meer dan de moeite waard.

Sauna’s voldoen aan alle eisen om het ultieme ontspannende, recreatieve en therapeutische tijdverdrijf te zijn. Zelfs sessies die maar een paar minuten per dag duren hebben al een scala aan emotionele, fysieke en psychologische voordelen voor uw algehele gezondheid en welzijn. De momenten die u in een sauna doorbrengt, zijn een werkelijk revitaliserend en rustgevende ervaringen, die de bloedsomloop verbetert en het stressniveau verlicht. Naast het verhogen van de waarde van uw huis en de schoonheid van uw tuin, is de waarde en rust die een sauna in uw dagelijks leven zal brengen werkelijk ongeëvenaard en meer dan goed voor elke initiële investering.

Neem contact op

Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen wij foutloze ontwerpen aanbieden!

Onze producten combineren de voordelen van de moderne bubbelbaden met traditionele luxe om u de ultieme ontspanningservaring te bieden.

Buitensauna`s

4060
9.8

Veel unieke ontwerpen

10.0/10

Verschillende verwarmingsopties beschikbaar

9.5/10

Verschillende maten

10.0/10
Contacteer ons!
close slider
×