Het is een goed idee om van je tijd te genieten en in een zwembad of bubbelbad te gaan, het is ook goed voor je lichaam en geest. Plus, het kan een coole manier zijn om te sporten, in vorm te blijven en zelfs van wat therapie te genieten. Met dat in je achterhoofd moet je ook denken aan hygiëne en veiligheid.

U wilt er zeker van zijn dat u niet wordt blootgesteld aan slechte chemicaliën. Je kunt immers bacteriën vinden in water, dus je moet weten of er chloor of iets dergelijks in het water zit, anders kan het erg problematisch en uitdagend zijn om met dit soort dingen om te gaan. Het is belangrijk om chloor of zoutwater te gebruiken voor zwembadonderhoud. Hier kunt u zien welke van de twee de beste optie is.

water disinfection with chlorine for hot tubs

 

Mythes over zoutwaterzwembaden

Zoutwater hot tubs en zwembaden zijn de laatste jaren populair geworden. Veel dingen die zoutwater zwembaden zijn vrij van chloor. De zoutwatersystemen vertrouwen op chloorgeneratoren, en die duwen elektriciteit door het chloor en brengen een geweldig ontsmettingsmiddel binnen. Als gevolg hiervan zult u zelden iets vinden als een chloorvrij zwembad, zelfs als u zout water gebruikt.

Korte geschiedenis

Het is belangrijk op te merken dat mensen al vele jaren pools gebruiken. Natuurlijk zijn ze er in de loop der jaren in geslaagd om te groeien, hun eigenschappen te verbeteren en ze naar een hoger niveau te tillen. In de afgelopen 100 jaar zijn er talloze zwembadbehandelingen uitgevonden. Chloor werd bijvoorbeeld in het begin van de 20e eeuw uitgevonden.

Ozon werd oorspronkelijk ontworpen om drinkwater te desinfecteren, maar begon in de jaren 60 en 70 te worden gebruikt voor het reinigen van zwembadwater. UV-stralen werden ook gebruikt om virussen en bacteriën aan te vallen. Zout water begon in Australië, en men begon het te gebruiken om chloor te genereren. Directe hydroxyl injecties zijn een nieuwere optie en worden gebruikt om het water te ontsmetten.

Het is belangrijk te weten dat hot tubs al heel populair zijn sinds badkamers en warmwaterbronnen beschikbaar waren. Het is altijd al een geweldige manier geweest om te ontspannen en te relaxen na het uitvoeren van fysieke activiteiten. Het oude Rome en het oude Japan zijn goede voorbeelden van het nemen van warme baden en het genieten van de voordelen ervan.

Veiligheid is zeer belangrijk

Zoals we hierboven al zeiden, kan water een grote broedplaats zijn voor virussen en bacteriën. Daarom wil je chloor gebruiken in zwembaden of hot tubs om ervoor te zorgen dat het water op lange termijn veilig en gezond is. Zo blijf je weg van ziektes. Met dat in het achterhoofd is er een verschil tussen warm en koel water. Het stelt andere eisen als het gaat om chloorhoeveelheden en veiligheid.

water disinfection with chlorine for hot tubs

Voor- en nadelen van chloorwaterbehandeling

Chloor kan geweldig zijn omdat het kostenefficiënt en zeer betaalbaar is. Het heeft ook minder onderhoud nodig en bovendien gaat het veel langer mee. Het leidt ook niet tot schade aan het zwembad of de hot tub, en dat is iets om in gedachten te houden.

Het nadeel is dat er overgevoeligheid voor chloor kan zijn, dus er zijn mensen die last hebben van irritatie door blootstelling aan chloor. Bovendien, als er veel chloorgas is, kan dat leiden tot longschade. Het heeft ook een geur die nogal onaangenaam kan zijn, dat is iets om hier rekening mee te houden.

Voor- en nadelen van zoutwaterbehandelingen

Je moet ook niet vergeten dat het gebruik van zoutwaterbehandelingen ook voor- en nadelen kan hebben. Het voordeel is dat zoutwaterzwembaden en hot tubs niet zo agressief zijn voor je huid en ogen. Aangezien het wel drijfvermogen bevordert, kan het tot betere resultaten leiden, plus je hebt een minder ongewenste geur, wat hier van cruciaal belang is.

Het probleem is dat zoutwater hot tubs duur kunnen zijn. Niet alleen dat, maar deze zoutwatersystemen hebben een bepaald soort onderhoud nodig. Het kan bacteriën vormen op een bepaald niveau, dus het is een van die dingen die steeds een enorm verschil kunnen maken. Zout is een katalysator voor corrosie en roest, dus zal het zwembaden en hot tubs beschadigen

water disinfection with chlorine for hot tubs

Wat is beter: Zout Water vs Chloor Zwembad?

Chloor heeft zijn nadelen, maar het is wel zo dat het efficiënter is dan zoutwaterbehandeling. Het heeft bijvoorbeeld veel minder onderhoud nodig en het gaat veel langer mee. Een ander punt is dat het zeer kosteneffectief is en dat u geld kunt besparen. De zoutwaterbehandelingen zijn erg duur, het onderhoud kost veel geld en zelfs de installatie is duur. De vervangingen zijn ook duurder in vergelijking met chloorsystemen.

Ook hebben zoutwaterzwembaden meestal minder chloor dan chloorzwembaden. Dat betekent dat je in zoutwater hot tubs en zwembaden te maken krijgt met meer bacteriën. Tenslotte kunnen zoutwaterzwembaden te maken krijgen met meer corrosie, dus er kan slijtage optreden en andere zaken zoals dat.

Conclusie

Uiteindelijk is chloor de ideale optie. Dit is een van de beste, meest efficiënte en betrouwbare methoden voor zwembadveiligheid die er op de markt te vinden zijn. Het wordt al heel lang gebruikt als zwembadbehandeling, en mensen vertrouwen er nog steeds op. Het is efficiënt, van hoge kwaliteit en het klaart de klus zeer goed. Bovendien kunt u geld besparen, terwijl u er ook zeker van bent dat u bacteriën op de juiste manier en zonder zorgen elimineert.

Contacteer ons!
close slider