Een houtgestookte hot tub kopen is een prima investering, maar het probleem is dat je hem wel winterklaar moet maken en ervoor moet zorgen dat hij goed werkt tijdens het koudere seizoen. Dat roept de vraag op, hoe kan je je houtgestookte hot tub winterklaar maken? Er zijn enkele ideeën die je kan gebruiken, en hier heb je enkele van de toptips die je in deze periode in overweging kan nemen.

Blaas de lucht

U moet eerst het water doorspoelen en dan het whirlpool luchtmassagesysteem inschakelen. Wat dit doet is lucht blazen uit alle kleine gaatjes. Het blazen van de lucht helpt meer dan je zou denken, het elimineert problemen terwijl het ervoor zorgt dat alles automatisch werkt en met geweldige resultaten. Dat is het ding dat je het meest wilt nastreven.

Laat al het water uit je hot tub lopen

Het idee hier is dat water zal bevriezen, en dat zal de houtgestookte hot tub schaden. Bevroren water zet uit, en dat zal de vaten en de leidingen behoorlijk beschadigen. In het begin lijkt dat niet veel, maar gaandeweg zal je merken dat je hot tub soms onherstelbaar beschadigd raakt. Je wil de hot tub goed schoonmaken en eens je dat gedaan hebt, zal het de moeite waard zijn, ongeacht de situatie.

Ruim het op

Waarom zou je dat moeten doen? Idealiter wil je het water doorspoelen en ervoor zorgen dat je de wanden schoonmaakt. Als je dat doet, zorg je ervoor dat een houtgestookte hot tub telkens weer een enorme waarde en kwaliteit oplevert, wat je uiteindelijk telkens weer ongelooflijke voordelen kan opleveren. Beter dan dit wordt het gewoon niet.

Het water warm houden

Sommige mensen willen water in de hot tub houden omdat ze er ondanks de lage temperaturen toch in gaan zitten. Als je toch water binnen wilt houden, dan moet je een circulerende waterpomp gebruiken. Je moet ook een elektrisch verwarmingselement hebben dat het water warm houdt. Zoals we hierboven al zeiden, als je geen verwarming hebt, kan het water bevriezen en dat zal uiteindelijk een probleem worden. Wij raden u altijd aan de tijd te nemen en ervoor te zorgen dat er geen bevriezing optreedt.

Maak wat stoffen zakken klaar met soda bicarbonaat

Het is altijd een heel goed idee om wat soda bicarbonaat doekzakken te gebruiken. Die absorberen de vochtigheid en tegelijkertijd heb je ook een geweldige ontgeurder. Beter dan dit krijg je het niet, zeker als je geurtjes wil verwijderen en de hot tub ongerept wil houden.

Conclusie

Je houtgestookte hot tub winterklaar maken is niet zo moeilijk als je misschien denkt. Met de juiste voorbereiding en ondersteuning kan je er in een mum van tijd werk van maken. We raden je aan al deze tips en ideeën in overweging te nemen, en je zal ongelooflijk blij zijn met het resultaat!

Contacteer ons!
close slider
×