Als je een houten hot tub koopt, is het een heel goed idee om uit te zoeken welk type verwarming je wil gebruiken. Ga je voor een houtgestookte verwarming of een elektrische? Beide zijn zeer duurzaam en betrouwbaar, en je kan er een behoorlijk rendement uit halen. Dat gezegd zijnde, is het altijd een goed idee om uit te zoeken welk type verwarming het best bij je hot tub past. Eens je de details begrijpt, wordt het makkelijker dan ooit om ermee te werken en zal je de resultaten meer koesteren dan je je zou kunnen inbeelden.

Wat zijn de belangrijkste elementen waarop u zich moet concentreren?

Geloof het of niet, maar er zijn heel wat verschillende dingen die je wil overwegen als je een hot tub-kachel koopt. Ten eerste wil je weten wat de opwarmtijd is, de totale kostprijs per gebruik, het gebruiksgemak, en last but not least, de duurzaamheid. Als je al die goede opties hebt, dan heb je daar veel aan, en het geeft je telkens weer een gevoel van kwaliteit.

Electric wooden hot tub

Hoe snel warmt het water op?

Gewoonlijk hangt de opwarmtijd af van de temperatuur die u buiten kunt vinden en van de grootte van de kuip. Normaal gesproken is dat gemiddeld zo’n 1600 liter, maar het kan meer of minder zijn, afhankelijk van het product zelf. In deze situatie is de houtgestookte hot tub-kachel beter. Het duurt tot 2 uur om het water op te warmen en het dubbele tijdens het koude seizoen. Wil je het juiste verwarmingsresultaat hebben, dan heb je wel veel hout nodig, dat je manueel naar de kachel moet voeren.

Een elektrische hot tub verwarmer kan er een halve tot een hele dag over doen om het water op te warmen. Toch hangt de opwarmtijd af van de watertemperatuur, de kuipgrootte en het vermogen van de verwarmer. Als je snelheid belangrijk vindt, kies je best voor een houtgestookte boiler, want die biedt meer waar voor je geld.

De totale kosten die voortvloeien uit het gebruik van een waterverwarmer

Ga je voor een houtgestookte hot tub-kachel, dan kost je dat alleen het brandhout en de lucifers. Het gaat er hier echter om in te schatten hoeveel hout je nodig zal hebben om de hot tub-kachel te verwarmen. Voor sommige mensen is hout halen gemakkelijk omdat ze in de buurt van een bos wonen. Anderen kopen het in een winkel, en de hoeveelheden zullen variëren. Het is altijd belangrijk om te begrijpen dat de kosten erg verschillen en het dus een hele uitdaging kan zijn om de totale kosten te berekenen.

Voor de elektrische hot tub-kachel zijn de kosten gemakkelijker te bestuderen, aangezien de standaard 6 kW-waterverwarmer 6 kWh vraagt voor elk uur dat hij actief blijft. Dus als je het water 12 tot 24 uur moet verwarmen, dan kunnen de totale kosten oplopen. Als u deze alleen gebruikt, is de elektrische boiler nog ok. Maar als je hem vaak gebruikt, kan dat behoorlijk in de kosten lopen. U moet dus uitzoeken welke problemen er kunnen ontstaan en wat u kunt doen om eventuele problemen te voorkomen. Het zal een beetje vallen en opstaan vergen, maar als u het goed aanpakt, is niets onmogelijk.

Wat is de meest milieuvriendelijke aanpak?

De bescherming van het milieu is uiterst belangrijk, en daarom moet u beide opties in perspectief zien. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat ongeveer 30% van de elektrische energie in het Verenigd Koninkrijk afkomstig is van hernieuwbare bronnen. Dat is geweldig, maar niet alle energie die u gebruikt is hernieuwbaar. In het geval van brandhout is dit wel degelijk hernieuwbaar.

Er kunnen beperkingen zijn wat de plaatselijke voorschriften betreft. In sommige regio’s mag je geen houtgestookte hot tub-kachel gebruiken. Dus ook al is het misschien goedkoper in gebruik en duurzaam, de waarheid is dat je voor uitdagingen komt te staan en daarom wil je eventuele problemen vermijden. Misschien heb je rookbeperkingen of mag je zelfs brandhout verbranden als je in de buurt bent van een beschermde locatie of bos.

Biedt de houtkachel of de elektrische hot tub-kachel u meer comfort?

Als je een hot tub-kachel koopt, is het van cruciaal belang dat je aan het gebruiksgemak denkt. De waarheid is dat beide situaties zeer verschillend zijn. Het ene impliceert een druk op de knop, terwijl het andere een heel ritueel met zich meebrengt.

De houtgestookte hot tub kachel is er een die je overal in de tuin kan hebben. Als je voor de elektrische unit gaat, dan moet je een stopcontact in de buurt hebben en uiteraard moet een elektricien het hele systeem maken om goed te werken. Echter, zodra u het elektrische systeem gebruikt, hoeft u geen handwerk meer te doen. Terwijl de houtgestookte units manueel geladen moeten worden, moet je voor de elektrische hot tub kachel enkel op een knop drukken.

Daardoor krijg je veel meer gemak van een elektrische hot tub-kachel. Dat gezegd zijnde, veel mensen genieten nog steeds van de houtgestookte systemen omdat ze een geweldig ritueel creëren. Het is dus aan jou om uit te zoeken welke aanpak beter is en waar je het meest van geniet. Sommige mensen zullen houden van het gemak van een elektrische hot tub-kachel, terwijl anderen willen genieten van het ritueel en de snellere opwarmsnelheden van een houtgestookte kachel.

Conclusie

Het valt niet te ontkennen dat beide opties hun voor- en nadelen hebben. De waarheid is dat het veel zin heeft om de situatie aan te passen en te beoordelen om te bepalen welk systeem in uw situatie beter werkt. Houtgestookte kachels zijn over het algemeen sneller, terwijl elektrische systemen handiger zijn. Als u alles hier op een rijtje zet, zult u gemakkelijker volledig kunnen bepalen wat de juiste aanpak is en uiteindelijk zal dat de moeite waard zijn. Zorg ervoor dat u zowel de voor- als nadelen beoordeelt om er volledig achter te komen wat voor u werkt. Over het algemeen bieden houtgestookte kachels de juiste prijs-kwaliteitverhouding, maar elektrische apparaten zijn in sommige gevallen ook een goede keuze!

Contacteer ons!
close slider