Soms kunnen zich bij uw gekochte fiberglas hot tub extra problemen voordoen. Zulke problemen komen in twee vormen – zoals bubbels en vlekken. Deze bubbels of vlekken zijn eerder een esthetische overlast dan een ernstig probleem. Ze tasten de structurele of gebruiksintegriteit van de kuip niet aan.

Gewoonlijk worden deze vlekken veroorzaakt door externe factoren zoals zonlicht, temperatuurverschillen of extreem gebruik van chemicaliën.

Vlekken of oneffenheden ontstaan door onregelmatig of geen onderhoud. Als je het bad niet regelmatig schoonmaakt, wordt het na verloop van tijd vuil. Maar meestal gebeurt dat door kalkaanslag, roest of vervuiling van het water met externe middelen (zeep, olie, badbommen enzovoort).

De problemen oplossen

Bubbels en blaren kunnen worden voorkomen met een paar eenvoudige ingrepen. De eerste van hen zou preventie zijn, het helpt in de toekomst en zou verder geven een lange levensduur voor de fiberglas kuip. Het is raadzaam om de hot tub de hele tijd afgedekt te houden als hij niet gebruikt wordt. Dit zal de glasvezel insert weg te houden van de ongewenste UV-licht dat extra problemen veroorzaakt en zou het water schoon te houden. Ten tweede, voeg niet meer chemicaliën toe dan nodig of meng ze niet of gebruik ze niet op de verkeerde manier. Let op een correcte PH-waarde van het water.

In het geval van een kras of een kleine deuk op de glasvezelbekleding tijdens transport, lossen of opgelopen tijdens gebruik, adviseren wij u eerst contact met ons op te nemen, ons te informeren over de situatie en dan kan een reparatie beginnen. Eerst ontvangt u van ons een glasvezelreparatieset.

Repair kit

Gebruik de meegeleverde glasvezel reparatie kit door het volgen van deze instructies:

  1. Schuur de bekraste of beschadigde plek met korrel P 800.
  2. Gebruik de vloeistof uit fles nr. 3, het gehele geschuurde gebied ontvetten.
  3. Meng de verf (fles nr. 1) met de katalysator (fles nr. 2).
  4. Vul de kras of deuk met verf.
  5. Laat 12 uur drogen; egaliseer daarna de laag uitgeharde verf door deze te schuren met korrel P 800.
  6. Schuur het hele gebied opnieuw – begin met korrel P 800 (grofste), ga dan verder met korrel P 1500 en eindig met korrel P 2000 (fijnste). Gebruik schuurpapier dat met water is bevochtigd.
  7. Met een zachte doek de geschuurde zone polijsten met polijstpasta (fles nr. 4).
  8. Veeg de zone schoon.

De mengverhouding is 2:100

2 – katalysator

100 – verf

LET OP: het te repareren oppervlak moet volledig droog zijn; de temperatuur van de omgeving mag niet lager zijn dan + 16˚C.

Voor vlekken of oneffenheden is er een eenvoudige hack. Meestal helpt een eenvoudige afwasmiddel. Vul een emmer warm water met een paar scheutjes vloeibare afwasmiddel en maak de kuip met een spons schoon. Dan een uurtje laten staan en dan alles afspoelen. Daarna overtollig water of overgebleven waterdruppels afvoeren en schoonmaken en de kuip zou weer schoon moeten zijn.

De tweede hack die meestal werkt is een mengsel van azijn en zuiveringszout. Dit mengsel helpt bij het schoonmaken van allerlei soorten vlekken en kan gemakkelijk worden gemaakt met keukengerei dat u thuis vindt. Meng beide ingrediënten en breng het aan op de vlekken en laat het zitten. Wrijf het vervolgens met een spons of schrobber en spoel het na afloop goed uit en verwijder het resterende water. U kunt daarvoor ook azijnvervangers gebruiken.

Wat te vermijden

U moet ook voorzichtig zijn bij het herstellen van blaren of het verwijderen van vlekken. Allereerst raden wij aan voorzichtig te zijn en voor de zekerheid handschoenen te dragen. Gebruik voor het verwijderen van blaren alleen de door ons gegeven producten en probeer de kuip niet te beschadigen. Voor het schoonmaken van de kuip moet u er rekening mee houden dat glasvezel een delicaat materiaal is, dus niet te hard schrobben. Het gebruik van bleekwater om het bad te schrobben of wit te maken is ten strengste verboden, omdat dat het bad beschadigt en verkleurt.

Contacteer ons!
close slider